Skip to main content

Voetklachten 0180 512 125  info@bbvoz.nl   | Over Boudesteyn  |  Vacatures  |  Contact

Voet-en houdingsklachten

TOP 10

  1. Scheve grote teen (Hallux Valgus)
  2. Hamerteen
  3. Zenuwbeknelling in de voorvoet
  4. Doorgezakte voorvoet
  5. Te strakke buigspier van de grote teen
  6. Platvoeten bij kinderen
  7. Hielspoor
  8. Artrose in de middenvoet
  9. Knie artrose
  10. Heup-, bekken-, rug,- en nekklachten
voetklachten pijn onder voorvoet

Pijn onder de voorvoet

U herkent een pijnlijke voorvoet meestal aan eeltvorming en het breder worden van de voorvoet, ook wel spreidvoet genoemd. De voorvoet kan pijnlijk zijn en kan gaan knellen in de schoen. De behandeling kan bestaan uit het juiste schoenadvies in combinatie van corrigerende steunzolen. 

voetklacht Zenuw beknelling in de voorvoet

Zenuw beknelling in de voorvoet

Heeft u een brandend, tintelend of doof gevoel in uw voorvoet, dit zou een beknelde zenuw kunnen zijn. De oorzaak kan in de voetvorm zitten of het dragen van te nauwe schoenen. De behandeling kan bestaan uit een steunzool met extra steun onder de voorvoet.

voetklachten Hamertenen

Hamertenen

Heeft u gebogen eindkootjes, dan zou dit best hamertenen kunnen zijn, deze kunnen eeltvorming en pijnklachten veroorzaken aan de tenen. De behandeling hangt af van een stugge of soepel klauwstand. Een steunzool kan de druk doen verminderen.

voetklachten Te strakke buigspier van de grote teen

Te strakke buigspier van de grote teen

Een pijnlijke pees onder uw grote teen of pijnklachten aan de buitenkant van uw voorvoet, kan aangeven dat u een te strakke buigspier heeft van de grote teen. Oefeningen kunnen helpen om de spier te rekken maar in de meeste gevallen is de houding hier de oorzaak van en moeten er therapiezolen gemaakt worden.

voetklacht Scheve grote teen (hallux valgus)

Scheve grote teen (hallux valgus)

Een scheefstand van de grote teen, geeft veel ergernis en klachten bij dames. Vooral de uitstulpingen aan de buitenzijde van de voorvoeten kunnen druk klachten geven in de schoen. De behandeling kan bestaan uit ondersteunende en corrigerende steunzolen, ook voeten training kunnen helpen om de scheefstand te verminderen.

voetklachten Artrose van de middenvoet

Artrose van de middenvoet

 

Herkent u ochtendpijn, startstijfheid en pijn op uw wreef tijdens bewegen, dan kan het beste zijn dat u een vorm heeft van artrose (slijtage). In de meeste gevallen is een druk ontlastende steunzool in combinatie van schoenadvies voldoende om dit te verminderen.

voetklachten Soepele platvoet bij kinderen

Soepele platvoet bij kinderen

Tot een jaar of 5 is het normaal dat de voetboog platter is en hebben de kinderen hier meestal geen last van, vaak is het de bezorgdheid van de ouders. Maar twijfelt u hier aan of zijn er klachten, laat uw kind dan niet doorlopen en maak een afspraak.

voetklachten Hielspoor

Hielspoor

Heeft u scherp, zeurende pijn in de ochtend na de eerste paar stappen uit bed of na een tijd zitten, dan kan het zijn dat u hielspoor heeft. Wacht hier niet te lang mee en kom in actie.

voetklachten Chronisch pijnlijke Knie (artrose)

Chronisch pijnlijke Knie (artrose)

Startpijn, stijfheid en pijnklachten aan u knie bij traplopen, dan zou dit een vorm van slijtage (artrose) kunnen zijn. Buiten de operatieve mogelijkheden kan de podoloog met begeleiding van fysiotherapeut het juiste advies geven.

voetklachten Chronisch pijnlijke Heup (artrose)

Chronisch pijnlijke Heup (artrose)

Zeurende pijn in de lies of regio knie (referred pain), startpijn en stijfheid? Dit zou slijtage (artrose) kunnen zijn. Buiten de operatieve mogelijkheden kan de podoloog met begeleiding van fysiotherapeut het juiste advies geven.
voetklachten Lage rugklachten (hernia)

Lage rugklachten (hernia)

Heeft u langer dan 6 weken last tijdens lopen van een zeurend en uitstralende pijn tot voorbij de knie, dan kan het best zijn dat u een zenuwbeknelling of wel hernia heeft. Dit kan te maken hebben met uw houding of wel voet belasting.
voetklachten Diabetische voet

Diabetische voet

Ook hebben wij te maken met de reumatische en diabetische voet, de hulpvraag van de client is hierin heel gevarieerd, meestal gaat het hier om bescherming en advies met ondersteuning van een steunzool.

Beenlengteverschil

De meeste mensen hebben een beenlengteverschil, en meestal is dit geen probleem omdat het lichaam dit zelf compenseert. Echter, naarmate je ouder wordt, kan dit leiden tot een schevere houding. Bovendien kunnen knie- of heupoperaties het verschil vergroten. Het is daarom belangrijk om regelmatig je beenlengte te laten meten om mogelijke problemen te voorkomen.

Reumatische Aandoeningen

Reumatische aandoeningen kunnen aanzienlijke pijn en mobiliteitsproblemen veroorzaken. Een podoloog kan hierbij helpen door op maat gemaakte steunzolen en andere voetbehandelingen aan te bieden. Deze oplossingen verlichten drukpunten, verbeteren de voetstand en bevorderen een betere houding, wat de pijn en ongemakken van reumatische aandoeningen kan verminderen. Regelmatig bezoek aan een podoloog kan bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met reumatische klachten.

afspraak maken